ANTALYA / DEMRE - Köşkerler İlkokulu

Köşkerler İlkokulu

KÖŞKERLER MAH. KÖŞKERLER/4 SK. KÖŞKERLER ILKOKULU BLOK NO: 12 DEMRE / ANTALYA
Vizyon
Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve Temel ilkeleri doğrultusunda Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı,yasa ve diğer mevzuatın uygulanması ve geliştirilmesi; Milli Birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmanın desteklenmesi, hızlandırılması ve çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı olan bireyler yetiştirilmesinde araç olan eğitim ve öğretim sürecini düzenleyen eğitim sistemi ve işleyişinin etkin bir biçimde yerine getirilmesi,eğitim bilimlerindeki çağdaş yenilik ve gelişmeleri takip ederek araştırmalar yapılmasını,çalışanların etkinlik ve verimliliklerinin arttırılması,çalışan,hizmet alan veli ve öğrencilerimizin memnuniyetlerinin arttırılması ve geliştirilmesini sağlamaktır.
Misyon
Türk Milli Eğitim Sisteminin gelişimine sağlanacak katkılarla, Köşkerler İlköğretim Okulu Müdürlüğü ve tüm çalışanları “Bilgi Çağının” gerektirdiği bilgi, beceri, değer ve teknolojinin etkin kullanımını sağlayarak, tüm öğrencilerimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak bir yönetim ve eğitim anlayışını kurumumuza taşıyan, Türkiye’de ve çağdaş ülkelerdeki eşdeğer kurumlarla yarışacak düzeye erişmiş, nitelikli, seçkin bir kurum olmaktır.
Başarılar
Sanat alanında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında, Değerler Eğitimi Kısa Film Yarışması Antalya elemelerinde “Kötürüm Ali” isimli çalışmalarıyla İl Birincisi olmuşlardır. Ayrıca yine Değerler Eğitimi çalışmalarımız sayesinde, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “Başarılı Okul Belgesi” alan bir kurumuz. Sportif faaliyetlerde hevesli ve hırslı öğrencilerimiz oluşu bize 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Minikler Futbol İlçe Birinciliği, yine 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Geleneksel Çocuk Oyunları Tombik oyunu İlçe İkinciliği ve Mendil Kapmaca İlçe Üçüncülüğü, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Geleneksel Çocuk Oyunları Mendil Kapmaca İlçe Üçüncülüğü, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Satranç İlçe İkinciliği ve 2013 Cumhuriyet Koşusu İlçe Birinciliği Başarılarını getirmiştir. Ayrıca her yıl belli periyotlar hâlinde yapmakta olduğumuz deneme sınavlarımız vardır. 2016 2017 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminde 2, 3 ve 4. Sınıf seviyelerinde katılmış olduğumuz Türkiye Geneli 3 deneme sınavının ikincisinde 3/A sınıfımızdan bir öğrencimiz, Üçüncü sınavda ise 4/A sınıfımızdan bir öğrencimiz tam puanla Türkiye birincileri arasında yer almıştır. Katıldığımız 3 deneme sınavının ortalamasına baktığımızda okulumuz öğrencilerinden her sınıf düzeyinde Türkiye sıralamasında ilk 100 içinde yer alan öğrencilerimiz bulunmaktadır.
KLİMA
Ulaşım
Antalya´dan 30 dakikada bir düzenlenen ve 3 saat süren minibüs seferleri ile ilçemize ulaşım sağlanmaktadır. İlçemizde toplu taşıma bulunmamaktadır. Okulumuza ulaşım şahsi imkanlarla sağlanmaktadır.
DEMRE İLÇE MERKEZİNE BAĞLI KÖŞKERLER MAHALLESİ
İl Merkezine 140 km, ilçe merkezine 4 km
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI, BAHAR ŞENLİKLERİ
TÜBİTAK PROJELERİ