T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / DEMRE - Köşkerler İlkokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi "Kölle"

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda "Kölle" etkinliği yapıldı.

KÖLLE

Antalya Yöresine özgü tüm bakliyatların ve buğday mısır tanelerinin konulup suda kaynatılarak pişirildiği bir yemek.Sonra üzerine limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, fındık, fıstık eklenip suyuyla birlikte içilir, turşuyla tüketilir. Kış aylarında özellikle yağmurlu havalarda oldukça lezzetli ve besleyici bir öğün olarak tercih edilebilir. 

 

26-12-202426-12-202426-12-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2024 - Güncelleme: 26.12.2024 10:14 - Görüntülenme: 181
  Beğen | 0  kişi beğendi